Vikten av att ta hand om sig


Att vara en givare och en hjälpare är något fint och det är det många som är men det är inte en styrka att ta hand om alla utom sig själv.. fortsätter man så kommer man till slut att bränna ut sig… Att ta hand om sig själv är ju inget nytt begrepp men många associerar det med att äta rätt och träna.. Att ta hand om mig är för mig att…

Att ha hand om sig är inte att vara egoistisk: tvärtom. Jag tycker det är att visa våra barn något fantastiskt viktigt; ett värde man sätter på sig själv… det är ju en slags egenkärlek (self love tycker jag är ett så fint ord på det❤️).

Att vara en givare och en hjälpare är något fint och det är det många som är men det är inte en styrka att ta hand om alla utom sig själv.. fortsätter man så kommer man till slut att bränna ut sig… Att ta hand om sig själv är ju inget nytt begrepp men många associerar det med att äta rätt och träna.. Att ta hand om mig är för mig att…

– Följa min kropp och lyssna till mitt hjärta .

-Gränssätta när jag behöver..

-qigong, yoga, meditation, springa/gå/chilla i naturen… , cirkelmeditationsdans

-Andas…

-vara i det jag känner även om det ibland är skitjobbigt.


-Sätta ord till min omgivning om det är saker jag känner för att vi ska skapa en större förståelse för varann..


-Jobba med det jag älskar eller framförallt trivas med det jag gör.


-leva i sunda och kärleksfulla relationer…

Vara tacksam för allt jag har och är och inte ta NÅGOT för givet (för det kan ingen av oss göra).

-skämma bort mig med behandlingar typ massage, fotvård eller healing om jag behöver..


-äta det min kropp vill ha; vegetariskt, bra råvaror.. glass, kött ibland, en god bulle om jag känner för det.. god och nyttig smoothie på morgonen… sushi ibland för att det är så jädra gott..


Detta är för mig inget ”jobb” eller något jag gör för att ”man ska” eller jag har läst det nånstans.. Det har heller inte varit något självklart förut.. för mig idag är detta en livsstil.. jag tar hand om och hjälper många och skulle jag då inte ta hand om mig själv… ja kanske skulle jag också va en av de utbrända..


Jag delar inte detta för att visa att ”åh hej titta vad duktig jag är” utan för att detta är en djup insikt i mig som jag gärna vill dela med er: vikten och värdet av att ta hand om sig.. inte bara för att ”hålla” utan för att själv mår bra också. Att vårda sig är inte att vara ”duktig” utan handlar om att ge sig själv den kärlek, respekt och omtanke som man förtjänar ❤️

3 kommentarer på “Vikten av att ta hand om sig

 1. Det du skriver och beskriver är så sant och klokt. Dina ord kändes toppen att läsa just idag, för alltför ofta kan jag inte riktigt ”fånga” min oro, min känslor så jag finner harmoni i stunden. Tack du kloka flicka♥️.

  Gillad av 1 person

 2. Hej! 😊
  Det du skriver kändes precis som om det va mina egna tankar o känslor kring det hela! 👌 Det är så otroligt viktigt att göra det som känns bra för hjärtat o själen o INTE om vad man läser eller hör andra säger! Vi är för dåliga på att tänka o känna efter SJÄLVA vad var o en behöver för att må bra! Vi behöver lyssna inåt vad som känns bra just för en själv o sin egna kropp o sinnen!

  För om man ska vara ärlig så finns det miljoner OLIKA sätt att träna o äta o tänka o göra för att må bra eller som fungera att äta o träna för just DU/JAG/ANDRA ska kunna börja må bra o om man själv då tänker efter riktigt så kan man må bra i kropp o själ o hjärta o gå ner i vikt av precis ALLT möjligt!

  Så det du säger /tänker/känner o förmedla här till oss är SÅ VIKTIGT O TILL O MED DET ALLRA VIKTIGASTE I VAR O ENS LIV! FÖR VI MÅSTE FÅ LOV ATT MÅ BRA I NUET OXÅ O INTE BARA TVINGA OSS ATT SVÄLTA O TRÄNA I HJÄL OSS O ATT TVINGA OSS ATT KÄMPA SÖNDER OSS O LIDA VARJE DAG FÖR ATT NÅ DET RESULTATET MAN VILL NÅ! VI LEVER BARA HÄR O NU FÖRSTUNDEN O LIVET ÄR EN GÅVA MEN ÄR INGET MAN SKA /KAN TA FÖR GIVET FÖR VI KAN DÖ NÄR SOM HELST O MISTA NÄRA O KÄRA NÄR VI MINST ANNAT DET! ÄR DET DÅ INTE FÖRGÄVES ATT MAN INTE GJORDE DET MAN MÅ BRA AV O KÄNNER MAN SJÄLV BEHÖVER? ÄR DET DÅ INTE SYND OM ATT DU MISTE TID ATT SÄGA O GÖRA DET DU KÄNNER FÖR ATT VISA NÄRA O KÄRA O VÄNNER HUR MYCKET DE BETYDER FÖR JUST DIG? VI ALLA ÄR UNIKA! INGEN ÄR SOM DEN ANDRA LIK TILL HELT 110%! ÄVEN FAST BÅDE LÄKARE O PSYKOLOGER O ANDRA TROR ATT VI ALLA FUNGERA LIKADANT SÅ GÖR VI INTE DET! VI ALLA SER UT O TÄNKER O KÄNNER O FUNGERA HELT OLIKA O BEHÖVER OLIKA SAKER I SITT LIV FÖR ATT KUNNA MÅ BRA PÅ RIKTIGT!

  Hade varit SKITKUL att träffa DIG någon dag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: