Barnen är vår framtid

Jag kommer fullkomligt skita i (rent ut sagt) hur duktig Holly kommer att vara sen när hon blir äldre.. eller hur bra betyg hon kommer få eller hur duktig hon kommer att vara på sport eller måla eller språk.. Missförstå mig rätt; självklart kommer vi, hennes föräldrar, att vara hennes stöd och hjälpa henne med läxor, etc om hon behöver MEN det hänger inte på om hon får A i alla ämnen. Hon kommer aldrig att behöva behöva prestera för att vara sedd.

För mig är att vara en stolt mamma då jag ser och får höra vilken fin liten empatisk människa hon är.. hur hon hjälper sina kompisar hos dagmamman, hur hon tröstar de när de är ledsna.. hur hon delar med sig av sina saker.. det är stunder då hon ex tycker att någon har en fin tröja och säger det; va fin tröja du har” eller när jag plockat undan hennes leksaker från golvet och hon kommer hem och säger, va fint det är här. Det är när hon är så försiktig (och alltid varit) med våra hundar och klappar och pussar på de.. när hon stryker deras päls om de har ont.


Jag är stolt, SÅ stolt över Holly. Inte för vad hon presterar utan för vilken vacker liten människa hon är!


Jag tror ju på att vi är själar som kommer ner hit till jorden med olika kunskap/visdom men jag tror och vet ju hur stark påverkan vi föräldrar har på våra barn. Våra barn som ju ÄR vår framtid. Så om vi inte visar de vägen.. en fin kärleksfull empatisk väg. Vem ska då göra det? Det handlar inte om hur fel det är på skolorna eller dagis (även om det absolut skulle behöva göras en del förändringar där). Det handlar om OSS föräldrar och hur VI hanterar och lär våra barn rätt och fel.. lär de att vara fina medmänniskor. Det börjar alltså hos OSS!

4 kommentarer på “Barnen är vår framtid

  1. Alin! Du vackra själ! Helt fantastiskt underbart! Så sant och riktigt! Tänk om fler förstod detta! Älskar att läsa dina texter
    Stor kram på er ❤❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: