Om förlåtelse …

”Holding onto anger is like drinking poison and expecting the other person to die” (”Buddha”).

På min instagram igår gjorde jag ett inlägg kring den djupt läkande tid vi nu är i och hur vi ska förlåta den/de (inklusive oss själva) som behöver förlåtas men att det är något vi gör endast för vår egen skull.

You can’t change the unchangeable… Detta uttryck har säkert många hört förut… och just så är det ju. Ingen av oss kan förändra det som inte går att förändra exemplevis gå tillbaka i tiden och ändra på saker som skett. Vad vi än anser att andra eller vi själva gjort fel så kan du aldrig göra det ogjort.

Att förlåta sig själv eller andra frigör DIG.. det är DU som vinner på detta. du behöver inte tycka det är ok vad du själv eller personen i fråga gjorde. Men det är nutid nu och hur mycket du än vill gå tillbaka i tiden och ”göra rätt” så kommer det inte att gå. Vad du kan göra är att förlåta och att läka eventuell smärta för att själv komma vidare.

Att förlåta kan ta olika lång tid beroende på situation, smärta eller vad du tror dig själv ha gjort eller ej eller vad andra har orsakat eller ej.. För mig, att förlåta psykopaten jag levde med tog 10 år!!!! I 10 år ”fanns han i mina mardrömmar ”, i mina tårar, i min ilska… men så en dag var jag redo och sen dess känner jag ingen smärta längre kopplat till honom. Jag kan se varför han gjorde som han gjorde och att han var för sjuk för att kunna älska på riktigt. HAN led aldrig av den ”unforgiveness” eller smärta jag bar på. Det var det endast jag själv som gjorde. Jag tror vi förlåter när vi själva är redo och att det inte är en process som går att påskynda. Men friden du vinner på det är nästintill obeskrivlig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: