Inga mer dieter!

pt halsocoach alin bistoletti

Hej på er mina trogna läsare.

Jag vill börja med att tacka för att ni följer mig och återigen; för alla fina kommentarer jag fått! Livet ”händer” ibland och det är viktigt att följa med.. För mig i alla fall :-). Men nu är jag här igen med några; vad jag anser; viktiga ord :-).

Var i matbutiken igår och handlade och mina blickar drogs till löpsedeln som lydde något i stil med ”Nytt sätt att gå ner i vikt utan dieter”.. IGEN??!! NÄR ska vi släppa taget om den enorma fokus som råder kring våra fysiska kroppar och vad vi äter, inte äter, vad som är nyttigt, hur många dagar i veckan vi tränat, hur mycket vi ”unnat oss” eller inte unnat oss… ?

Ja, jag är personlig tränare, hälsocoach, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare så borde inte jag också träna 6 dagar i veckan, hålla en strikt kost och ha endast en unnardag i veckan? Svaret är nej! Ni som läst inlägget jag skrev tidigare här på bloggen: ”Ortorexi-när träning går för långt” vet att det var så större delen av mitt liv såg ut. Men det är nya tider nu 🙂 Om jag idag ”zoomar ut” så vet jag att jag gick igenom den resan för att bättre kunna hjälpa och vägleda människor. Ja så är det egentligen med alla mina ”resor” jag gått igenom i livet. Det är ju människor jag jobbar med och hjälper.. Så vem vore jag utan mina ”rocky roads”..?

Jag är inte den som kommer med pekpinnar och marknadsför dieter av olika slag. Tvärtom; jag är trött på allt prat och fokus kring vår fysiska kropp. Det är som att människor har glömt bort vad begreppet ”hälsa” egentligen står för. Bör inte hälsa vara att må bra både själsligt och fysiskt (och ja; de går hand i hand…). Bör vi inte NJUTA mer av livet istället för att bara jaga… Jaga den perfekta kroppen, den optimala dieten, det bästa jobbet..

Till mig kommer människor av olika slag. En del vill bli starka i kroppen, andra få vägledning och coaching i livet medan en del vill ha kostråd. Vi ÄR alla olika och det är ju det som är det fantastiska med mänskligheten; våra olikheter. Ska jag berätta en ”hemlis” ;-)..? Ibland ger jag i hemläxa till mina kunder att njuta av en god middag med dessert.. Hmmm tänker ni nog nu.. Varför gör hon så? Hon är ju PT och hälsocoach.. Japp; men jag kan kalla mig den moderna tidens PT och hälsocoach 🙂 En PT och coach med mer fokus på det själsliga än det fysiska.

Med det här inlägget vill jag sprida budskapet kring hur viktigt det är att faktiskt njuta lite också.. Utan dieter och förbud! Njuta av allt det härliga livet OCKSÅ ger. Någon som håller med 🙂 ?

En varm kram till er alla från mig… Alin (den ”nya tidens PT och hälsocoach 😉 )

PS! Bilden är från bergen i Italien med min härliga livskamrat Mattias. Tagen kort efter vårt härliga Gelato-stopp :-). HÄR njuter jag!!

En kommentar på “Inga mer dieter!

 1. Njuta är ett av de vackraste ord jag vet ialla fall.. bejaka..acceptera.. är också sköna ord med innehåll & känsla. Vackert😊
  Att jaga..tänker jag är att överleva, stressa..inte vara närvarande. Det behöver vi väl inte .. ? Precis som du delar.
  Jag gillar dig Alin, det vet du💚 och gillar att du skriver & förmedlar. Fortsätt med det…
  Du är den nya tidens PT och hälsocoach.. och du behövs💙
  Måste tillägga att du är himla snygg i gult😉💛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: