Att bara vara är helt ok!!!

pt alin bistoletti personlig tranare stockholm

Jag kände starkt att jag skulle ta upp ämnet prestation idag. I samma stund som jag bestämde mig för det så blickade jag upp på en artikel jag sparat från Svenska Dagbladet. Artikeln tar upp ämnet utmattning och rubriken lyder ”Stresstålig, ja tills allt brast”. Mitt val av ämne var solklart och välbehövligt. Allt går så snabbt och kraven på oss själva ökar hela tiden. Vi har hamnat i något slags prestationssamhälle. Det är dags att vi saktar ner och förstår att vi behöver inte prestera hela tiden. Vi behöver förstå att vi duger precis som vi är. Jag säger inte att du inte ska ändra dig om det är någon sida hos dig själv du inte är nöjd med MEN du ska endast ändra på dig för att DU vill det för att du själv ska må bättre. Inte för att någon annan vill det åt dig. Jag möter så många människor; framförallt kvinnor som har extremt höga krav på sig själva. Många av de är mammor. De ska ha vältränade kroppar, snygga kläder, vara framgångsrika i karriären, perfekta fruar, perfekta mammor och alltid vara glada och starka. De här kraven ställer många ofta på sig själva och uppnår de inte alla ovannämnda punkter så känner de sig misslyckade.. Skulle du ställa lika höga krav på din partner, mamma eller bästa vän? Förmodligen är svaret nej på den frågan. Till alla där ute! Det är dags att tänka om. Det är dags att inse att INGEN är perfekt! Och ingen behöver vara perfekt. Vem sätter egentligen normen för vad perfekt är? Det gör vi själva! Nej, Du behöver inte ha storlek 36 i kläder, träna 3 ggr i veckan, vara en ”supermamma” som alltid är glad, prestera varje dag på jobb och äta nyttigt. Du är bra PRECIS som du är. Jag säger det igen; PRECIS som du är! Tro inget annat! Nu tycker jag att vi alla tar minst en dag den här veckan utan att prestera. Vill du strosa i skogen gör du det, vill du ligga på soffan och kolla film gör du det, vill du äta god middag med glass och godis till dessert så gör du det. Den här prestationsfria stunden/dagen är Din och du gör precis vad du vill med den. För en stund.. prova att bara vara för det ÄR faktiskt helt helt ok! Massor av värme till er alla från mig; Alin 🙂

2 kommentarer på “Att bara vara är helt ok!!!

  1. Hej Alin! Hamnade på din blogg av en slump via instagram. Du skriver jättebra:) verkligen tänkvärda inlägg!
    Håller verkligen med dig om det du skriver i bloggen. Det är verkligen rätt att njuta och lyssna på sin kropp. Kram Karin

    Gilla

    • Hej Karin. Tack snälla för komplimangen. Den värmer mycket! Va glad jag blir att du känner du kan relatera. Jag försöker vara så bred som möjligt men går alltid på känsla när jag gör inlägg. Jag hoppas jag på så sätt når ut och att fler kan ta till sig av det jag skriver. Tack återigen för feedback. Kram till dig.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: