Bikramyoga och om att gå utanför våra komfortzoner

bikramyoga stockholm pt alin bistoletti personlig tranare

Vi lunkar ibland på i invanda mönster. Vi gör samma saker, äter samma saker, tränar på samma sätt, är ibland kvar på jobb vi inte trivs på. Vi drömmer oss iväg men drömmarna förblir ibland just bara drömmar istället för att vi gör verklighet av de. Att gå utanför våra komfortzoner kan vi göra på små och stora sätt :-).

Den här veckan har jag valt att gå utanför min komfortzon och provat på två, för mig, nya träningsformer. I måndags körde jag Afrodans på gymmet; dansade runt, släppte loss till trummornas ljud där i salen, låtsades att jag befann mig på den Afrikanska savannen och skrattade åt mig själv i spegeln när jag såg hur roligt det såg ut. Tänk va lätt det är att förgylla vardagen 🙂

Jag har också för första gången provat Bikramyoga. Jag kör nu i 30 dagar, nästan varje dag, då det kan ta några pass för kroppen att vänja sig. Bikramyoga är Yoga man utövar i 40-gradig värme. Puhhh kände jag första passet.. Svetten lackade, pulsen steg och vissa positioner var… minst sagt utmanande!! Kamelen exempelvis. Kamelen och jag var inte helt kompisar första gången.. Kamelen är en övning för att bla. öppna upp bröstet, sträcka ut hela framsidan av kroppen, lindra stress, massera de inre organen etc.. Tredje passet kunde jag för första gången göra en kamel utan att få darrningar i kroppen. När det är ett motstånd i kroppen ska man stå kvar lyder tydligen ”ordspråket” i yogan..

Några av effekterna med Bikramyoga:

  • Kroppen rensas, stärks och formas
  • Ditt sinne blir klarare och mer fokuserat
  • Förbättrar blodcirkulationen
  • Stärker ditt immunförsvar
  • Stimulerar och balanserar ditt nervsystem
  • Etc etc etc

Jag är ju bara på min första vecka än så länge så ni får en full rapport när jag är klar med denna månad 🙂

Så vad sägs om att ta baby steps och utmana er själva på något vis? Prova på någon träningsform ni aldrig tidigare provat, res till en plats ni aldrig varit på, prova en ny maträtt.. Stegen behöver inte vara stora till en början det är snarare ATT man gör det som är det viktiga. Det är när vi kliver utanför våra komfortzoner som saker händer; vi utvecklas…

pt stockholm alin bistoletti coach kostradgivare

Ha en fin fredagskväll nu alla! Magic… 🙂

-Alin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: