Söndagsjogg och tips på övningar.

I morse vaknade jag upp och min kropp ville ut och springa. Ibland vill den vila och då lyssnar jag på det självklart men just idag var det en härlig löptur i naturen som lockade mest. Nu tänker säkert vissa av er; ”springa hujedamej”. Så tänkte jag också för ett par år sedan ända tills jag lärde mig rätt teknik och köpte ett par riktigt bra skor; som passade just mina fötter.

Efter en fin tur i skog och sol så landade jag hemma på tomten och körde några övningar och lite stretch på det.

Alltid innan ni tränar; oavsett om det är styrka eller kondition så väck kroppen med uppvärmning. Kroppen behöver ställa in sig på vad den ska utföra. Lika viktigt är det att varva ner efter ett pass. Jag brukar gå halvsnabbt sista biten hem när jag sprungit.

pt stockholm personlig tranare alin bistoletti styrka springteknikpt stockholm personlig tranare alin bistoletti styrka utfallsgangutfallsgang pt stockholm personlig tranare stockholm alin bistoletti

Här ovan är det Bulgariska utfall jag gör. Som utfall fast med ett ben på stol. Ett exempel kan vara att köra 12×3 (12 repetitioner 3 set).

bulgariska utfall pt stockholm personlig tranare alin bistoletti

bulgariska utfall pt personlig tränare stockholm alin bistolettti styrka

En av mina favoriter är utfallsgång. Det är en topp övning för säte och ben (man kommer även upp i puls då benen är en sådan stor muskelgrupp). Utfallsgång kan man också variera i det oändliga. Igår på mitt pass hade jag två dunkar med spolarvätska i bilen och lät mina kunder använda en dunk i vardera hand när de gick. Med extra tyngd blir det ju extra tungt och det kan va bra ibland om man vill utmana sig.

Här ovan gör jag utfallsgång med kick för balansen. Jag kickar alltså med foten framåt innan jag sätter ner benet i 90 grader. Viktigt i denna övning är att ha koll på knäna så att de inte blir spetsiga och knät kommer framför foten. Mät upp en sträcka och gå fram och tillbaka i ex 1 min.

Ja gott folk; det var allt för idag. Hoppas ni har en fin söndagskväll.

Aloha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: