Ali goes vegetarian…

vegetarisk mat stockholm pt personlig tranare alin bistoletti saltsjobaden kostradgivning stockholm

Skämt åsido. Jag bara köttreducerar. Varför gör jag det kanske ni undrar då…? Jag är en sann djur-och miljövän. Inte så att jag är med i Greenpeace eller så men jag försöker värna om djur och natur så mycket jag kan. Dessutom tycker jag väldigt mycket om vegetarisk mat (fast å andra sidan; vad gillar jag inte i matväg ;-)?). Igår bjöd jag familjen på vegetariska biffar (gick inte hem hos alla men jag gav det ett försök… Förstår inte varför barnen tycker bättre om korv 😉 ).

Jag tycker om att hitta på i köket; låta fantasin flöda och använda mig av det som finns. Dagens vego-tallrik består av:

Vegetariska biffar

Quinoa

Gurka

Fetaost

Rödkåls-tzatziki

Riven kålrabbi

Tomat

vegetariska biffar pt stockholm alin bistoletti saltsjobaden kostradgivning

Vego-biffarna var kvar från igår.. Jag tog lite av det som fanns hemma men på ett ungefär såhär till ca 7 mediumbiffar.

VEGETARISKA BIFFAR

1 finhackad gul lök (som jag fräste i smör)

2 morötter (finhackade

1 ägg

1 burk kikärtor (ekologiska)

2 små rivna rödbetor (krama ur saften)

ca 3 msk polenta

salt (jag tog Herbamare Spicy och Himalayasalt)

peppar

Efter du fräst löken. Låt svalna. Under tiden; blanda övriga ingredienser. Sist i med löken. Låt stå en stund efter du haft i polentan då den sväller i kontakt med vätska. Jag hade inte jättemycket tid så lät den stå bara ca 5 min innan jag formade smeten till biffar . Stek i smör. (Det är ägg och polenta som binder samman dessa glutenfria biffar).

RÖDKÅLSTZATZIKI

 Ca 100g Rödkål

Meze-yoghurt eller annan fet yoghurt

1 riven vitlöksklyfta

Salt

Citron eller äppelcidervinäger för syran

Koka upp vatten. Strimla rödkålen. Häll i en skål tillsammans med det varma vattnet och pressad citron/äppelcidervinäger. Låt dra i ca 10 min. Häll av vattnet och blanda i vitlök, yoghurt och salt. Smaka av med mer citron om du vill.

Voila!

Här hemma försöker vi att slänga så lite mat som möjligt. Jag tycker det är viktigt att ta till vara på det man har hemma. Så är ”storyn” om hur mina vego-biffar kom till… :-).

Mahlzeit som man säger i Österrike (smaklig måltid på Svenska 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: