Hemmaträning

Det här med att behöva köpa gymkort och träna ihop med andra är inte för alla. Jag har en del kunder som helt enkelt vägrar. Alla har inte timmar att lägga på att träna på gym och färdas dit och hem eller pengarna att lägga på ett gymkort. Många har barn och har ingen tid alls åt att ge sig utanför hemmet för att träna. Så hur får vi då detta pussel att gå ihop? Jo; kortare träning hemma :-).

Jag har det senaste året tränat mer och mer utomhus och inser att mitt gymkort knappt används längre (men är inte helt redo att säga upp det än ;-). Min absoluta favoritform är Tabata-träning.. Mer om den träningsformen kommer jag att berätta om här framöver så håll utkik 🙂

Träna hemma! Det är inte lång tid som behövs (och egentligen inte ens redskap). Idag skapade jag ett litet kortare cirkelpass här hemma i vardagsrummet och till min hjälp hade jag Axel och Alicia som peppade och höll koll på tiden (kanon att träna med barn och även det ämnet kommer jag att ta upp här :-).

  • 1 min sit-ups med boxslag
  • 1 min skidåkarhopp
  • 10 st armhävningar
  • 1 min sittade rodd med gummiband
  • 1 min utfallsgång
  • 1 min gungande plankan
  • 1 min hopprep

Idag hann jag bara köra 1.5 varv vilket tog ca 10 min med vila och kortare uppvärmning.

Alla älskar inte träning. Alla tycker inte om att få blodsmak i munnen när de tränar. En del älskar att promenera och andra att yoga. Träning är så otroligt individuellt och det är jätteviktigt att du lyssnar på vad just din kropp behöver och sluta jämföra dig med andra.

Jag går mycket på känslan även i träning och har inga bestämda dagar jag tränar utan lyssnar på kroppen. Igår var jag ex. ute på promenad i skogen och gjorde 15 armhävningar mot en sten, lite jägarvila mot ett träd och utfallsgång innan jag var hemma igen. Kanonskönt när det blir sådär spontant.

Kvällens övning är skidåkarhopp 🙂 En topp-övning för rumpa, lår och flås.

Hemmatraning pt personlig tranare stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: