Veckans övning

Tjohoo allesamman. Fredag redan. Barnen är tillbaka efter en vecka hos sin mamma och ikväll blir det fredagsmys för hela slanten :-). Kocken Mattias står i köket och har lagat en smarrig kycklingwok (en av mina favoriter av ”hans” rätter). Mmm säger jag bara. Hungrig som en varg är jag också 🙂

Varje vecka lägger jag ut en övning som ni kan göra antingen hemma, på gymmet eller varför inte utomhus.

Veckans övning är denna gång ett knäböj med upphopp eller squat jump som det heter på engelska. Denna övning är ”a killer” a.k.a en härligt jobbig övning för säte och ben (mycket insida lår). Dessutom kommer man upp bra i puls då man jobbar så mycket ben som är en stor muskelgrupp.

Att tänka på:

-Sug in naveln

-Aktivera bålen så att du inte tappar och ryggen krummar.

Alla övningar jag delar går att anpassa så att alla kan köra dem oavsett träningsnivå. Vill ni göra denna övning lättare så gå inte ner lika djupt i knäböjet. Du kan även anpassa med tempot och köra långsammare om du vill förenkla.

Kör så det ryker och höra gärna av er med era eventuella frågor och funderingar.

Hoppas ni får en mysig fredagskväll.

-Alin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: