Frihet; från 1.7 mil med hälsporre till spontanrunda för njutning.

pt alin bistoletti lopning coach

När jag kommer in i skogen pluggar jag ur mina hörlurar.. Jag hör fåglarna kvittra, marken som knarrar för varje steg jag tar.. Jag hör mina egna andetag.. De här ljuden noterade jag aldrig förut. Nej; för då skulle det gå snabbt, jag skulle svettas, prestera, ta nya rekord. Att min hälsporre skrek sluuuta, staaanna medan jag fortsatte springa mina 1.7 mil tog jag ingen som helst notis om. Men det är nya tider nu 🙂

Löpning för mig är frihet. Frihet i en liten ask 🙂 Jag har ingen tid att passa, jag kan sticka ut när jag vill, jag får vistas i den härliga naturen som ger mig extra styrka, jag kan ta sällskap och ha fina samtal eller springa själv och bara vara med mina egna tankar och känslor. Allt jag behöver är ett par bra och bekväma skor (gärna färgglada som mina nya).

pt alin bistoletti lopning coach

I mitt yrke möter jag många som skarpt ogillar att springa. Det fanns en tid då löpning stod längst ned på min lista också. Det var liksom vad jag ansåg då; ett nödvändigt ont MEN så lärde jag mig löpteknik under min utbildning och WOW säger jag bara. Hela min inställning tog en totalvändning. Jag insåg att jag inte alls behövde springa slut mig varje gång. Jag lärde mig hur lätt och härligt det faktiskt kunde vara att springa. pt alin bistoletti lopning coach

Idag kände jag en stark dragning att ge mig ut på en runda. Känslan är lika underbar varje gång. Känslan av att inte längre behöva prestera för mig själv utan att faktiskt kunna anpassa tempot efter min dagsform. Är jag låg på energi så kan jag gå, vill jag jogga lätt så gör jag det och är jag full av energi så kan jag ”flyga” fram över stock och sten. Återigen; vikten av att lyssna på vår kropp!!! Det tål att upprepas.. Igen och igen.

pt alin bistoletti lopning coach

NÄR ni är ute och joggar; ta ur hörlurarna och lyssna, dofta och se allt omkring dig. Bor ni i storstad; ta er då och då ut i naturen ändå. Viktigt för själen. Njutningen under dagens vackra runda var total.

pt alin bistoletti lopning coachpt alin bistoletti lopning coach

Träning kan också vara njutning och träning ska vara roligt tycker jag. Sen är det faktiskt så att alla inte älskar det. Det är det jag vill förmedla till alla mina klienter; hitta en form som passar just Dig.

En liten dusch nu och sen göra mig en kopp thé och bjuda kaninen på nåt mums. Sambon kommer hem sent och imorn kommer barnen :-).

Schönen Abend,

Alin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: