Kåltider

kal svartkal mattips middag halsa nyttig mat alin bistoletti pt

Vill tipsa om en otroligt god och nyttig råvara. Det är vår gamle vän svartkålen jag talar om. Svartkål är en korsning mellan grönkål och savojkål och används mycket främst i det Italienska köket. Kålsläktet är rikt på C-vitamin, kalium, folsyra, kalcium och A-vitamin. Dessutom är de fiberrika, innehåller massor av antioxidanter och verkar renande på levern.

Min favorit är svartkålen. Jag brukar hacka den och fräsa den lite snabbt i smör med riven vitlök och lite salt. Ikväll ska jag toppa min rotfruktssoppa med fräst svartkål, pumpakärnor och lite fetaost. Yum! Vad jag också gillar är att tänka råvaror efter säsong och just nu i vintertider så är det verkligen kålsäsong.

IMG_4694

2 kommentarer på “Kåltider

  1. Låter supersmarrigt, vilket bra tips! Det ska jag också testa, kåltopping

    Gilla

    • Ja det var kalasgott. Du kan få ett till kåltips; idag finstrtimlade jag rödkål och fräste några minuter i smör. Kryddade med Herbamare Spicy och Herbamare vanligt örtsalt. Detta serverade jag till köttfärssås. Slurp sa det.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: