HUR DAGARNA PÅ RESAN SER UT

Torsdagen 20/9

Dagen för ankomst. Vi landar i huset med drinkar, tilltugg och poolhäng. På kvällen bjuds det på en god middag lagad av Mattias.

Fredagen 21/9

Denna dag besöker vi lokal tillverkning av olivolja och ost i sann ”Marche-anda”. Vi köper med oss dessa godsaker hem till huset och bjuder på ost och charkbricka (självklart ordnar vi vegetariskt för er som vill). Grillafton på kvällen.

På fredagar är det marknad i grannbyn Montegiorgio med bla färska grönsaker, fisk och nygjord ricottaost. Följ med de som vill och kanske även passa på att avnjuta en fika på torget med alla ”lokala.

Lördagen 22/9.

Idag är det picnic på härlig plats. Vi har med oss det vi inblandat från gårdagens marknad.

Söndagen 23/9

Som alla andra dagar kommer det att finnas gott om tid för att göra vad man vill; besöka någon av marches kända märkes-outlets, åka till havet, äta en gelato i grannbyn eller hänga vid poolen förslagsvis. Denna sista kväll tillsammans kommer vi att gå ut och äta på den lokala restaurangen La Perla i den närliggande byn Loro Piceno.

Måndagen 24/9

Dagen för hemfärd. Vi äter god frukost och lunch och njuter hemma i huset till kl 14 för er som inte redan åkt hem då. Det kommer att finnas tid till att göra vad man vill; dopp i poolen, gelato i närliggande by, meditation i gräset eller kanske en promenad i de vackra omgivningarna.

Innan frukost varje dag kommer jag att hålla i meditation utomhus (om vädret tillåter). Meditationen är enkel och för den som vill. Det är en stund av att stilla sinnet och lyssna inåt. Väldigt avkopplande och rogivande för kropp och själ. För den som inte är intresserad av meditation kan jag erbjuda kortare träningspass utomhus då vi använder kroppen som redskap.

Syftet med denna resa är främst avkoppling och njutning och att erbjuda ”något för alla”. Vissa gillar mer aktivitet och andra mer avkoppling. Det ena behöver inte utesluta det andra och det är delvis det vi vill visa med dessa resor.

Huset vi bor i är magnifikt, med vacker utsikt och stor pool. Är det något av det vi planerat som man inte vill följa med på så är Casa Preziosa en underbar plats i sig att bara ”vara” på. Ligg vid poolen, läs en bok i soffan, vila i din sköna säng, ta en löptur eller sitt i trädgården och njut av utsikten och en god dricka.