Uppsagd som dotter…

Nu har det gått några veckor och jag har fått distans till det… Känner varken sorg, vemod eller smärta… Det jag idag delar är ett av mina ”läskigaste” inlägg… Men jag VILL dela och jag SKA dela… inte för att hänga ut eller för att sänka någon… jag delar för att efter  alla ”nakna/blottande” inlägg jag gjort hittills har jag fått meddelanden av människor som blivit hjälpta just för att jag varit så ärlig. 

Efter noga ”övervägande” och med en magkänsla som pockar på så ska jag berätta….  Och denna gång för en lite ”större publik”…

Som rubriken lyder så har jag alltså blivit uppsagd som dotter… Man kan ju undra om jag blivit knarklangare eller gjort något annat radikalt hemskt som skadat andra och att det är därför jag blev ”uppsagd”

men nej: jag är en människa som försöker göra rätt även om det såklart ibland inte alltid blir så… men jag är en människa som tycker mig ta mitt ansvar och har självinsikt och faktiskt kan säga förlåt om jag gjort fel (senast igår när jag blev irriterad på Holly)…Jag gör mitt allra bästa i mitt liv… jag är snäll och vill andra väl.  

Mitt ”brott” och anledningen till att jag inte fick va hennes dotter längre är för att jag stod upp för mig själv och sa ifrån… 

Hennes ord ekar inom mig: ”jag säger upp bekantskapen med dig nu”…. jag funderar och känner efter om jag är ledsen… konstaterat att det inte ens kommit en tår.. Jag frågar mig själv om jag ÄR ledsen men i chock… och svaret som kommer är; ”nej Alin, du är inte ledsen. Du är fri nu”….

Ni kanske tror att det är en gammal vän som sa dessa ord…? En gammal bekant. Nej, det var min mamma. Min egen biologiska mamma av kött och blod. Kvinnan som fött mig… Rent ”jordiskt” borde ”man” va ledsen om ens mamma säger så. Men jag har kommit fram till att smärtan inte finns längre… Jag är tom men fri.. 

Jag har varit för rädd för att säga ifrån.. rädd att bli utestängd och ”kastad åt vargarna”… Jag har under uppväxten lärt mig att säger man ifrån så är det fel. 

För två år sedan ringde jag upp henne och uttryckte min känsla och hur jag upplevt att hon klivit över en gräns som inte var ok…Samtalet slutade med att hon blev arg och inte tog ansvar (som jag själv alltid försöker göra)…. Vi hade då ingen kontakt på nästan två år.,, Men så för några veckor sedan ville hon ”in igen” och för barnens skull tänkte jag att om hon genuint vill ha en relation till de kommer jag aldrig att stå i vägen… 

Och så hände det igen… hon hade återigen klivit markant över en gräns och hela mitt system kände; tala alin, säg hur du känner. Efter några dagars tystnad från mitt håll så ringde jag upp henne och frågade om hon hade någon minut över. Jag berättade lugnt men tydligt om hur jag upplevt hennes förminskande och dömande sms och sa att hon ofta kliver över gränser som inte är ok. Att hon tar sig friheten att döma och förminska och att där går min gräns. Hon blev arg och utryckte att jag bara är ”på henne”… jag sa att hon är min mamma och även om jag är vuxen så är jag hennes dotter och att hon OCKSÅ måste ta ansvar för sina handlingar. Jag sa att jag tror hon blir så triggad för att ingen vågar säga ifrån till henne. Att det bara är jag som står upp mot henne…Att Resonera med min mamma går tyvärr inte. Att uttrycka genuint hur jag känner tas inte emot utan ”försvar”… Efter några minuter uttalar hon orden: ”nej. Nu säger jag upp bekantskapen med dig”… Och jag svarar lugnt;”ok,” och sen la vi på luren….

Jag delar inte denna text heller för att någon ska tycka synd om mig eller för att skada någon eller tala illa.  Jag delar för att en del av mitt kall är att hjälpa andra genom att jag själv är sann och delar bitar ur min egen livsresa… mina egna stora prövningar i livet ❣️. 

Ps! Jag har i alla fall kommit så pass långt på min personliga resa och resan med mitt egenvärde att jag känner att jag själv inte skulle kunnat säga ”upp mig som dotter” även om jag förstår att detta är helt ”i sin ordning” och även för mitt eget högsta bästa hur det än kan tänkas låta❤️.

Ok Alin… djupt andetag nu… och klicka ”dela”…❣️❤️

5 kommentarer på “Uppsagd som dotter…

 1. Kram fina du.Om du visste så jag önskar att jag hade gjort desamma som du,när min mamma levde.I mitt fall skulle jag ha sagt upp bekantskapen med henne så fort jag flyttade hem ifrån.En ren och skär barnmisshandel fick jag utstå och psykisk terror.

  Gillad av 1 person

 2. Hej, Alin!

  Först o främst så är de din upplevelse, din känsla o din uppfattning hur du har mått o hur du har upplevt barndomen av din mamma/din pappa.
  Det kan ingen ta det från dig, det är bara din.

  Jag tycker att du gjorde rätt som sa ifrån .
  Jag hade önskat att jag hade gjort de medan min mamma levde/mina föräldrar men jag tordes aldrig göra de, utan jag bet ihop, blev ledsen, blev kränkt, sårad o kände mig aldrig älskad.
  Jag är adopterad o kom till Sverige Nov. 73.
  Jag fick höra rasistiska ord från min adoptiv pappa o när jag ifrågasatte nåt som han sa så svarade han att(han trodde att dem skulle få ETT snällt barn).

  Jag har en dotter o jag kan säga att jag har gjort mina fel mot henne o jag har lyssnat på henne hon har berättat hur hon hon har upplevt sin barndom o jag har tagit till mig o bett om förlåtelse för jag inte kunde ta till mig när hon behövde mig som mest men i dag har vi pratat ut o vi förstår varandra bättre o vi har inga strider o tar det lugnt.
  Jag fick henne att gå o prata med någon om hennes upplevelser o jag tror att det har hjälpt.
  Nadja(min dotter) har själv två barn i dag o hon födde en dotter för ca en månad sen o då var de viktigt att hon kunnat prata med en psykolog om upplevelserna som har varit traumatiska för henne.

  Tack för att du är du o att du delar med dig 🙏🏽

  Hoppas att du kan läsa vad jag har skrivit.

  Kram Marie G ❤🥰❤💚

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: