Vägen till att älska min kropp❤️

Tidigare idag gjorde jag ett inlägg på instagram där jag bla. skrev att jag äntligen älskar min kropp. Och det är sant! Det kändes så naturligt att skriva just de orden; ”.jag älskar min kropp”… Men så har ju såklart inte fallit alltid varit…

Jag har föraktat min kropp, misshandlat den (i yngre tonåren med för mycket alkohol) och i många år med för mycket träning samt för strikt kosthållning… Att konstant gå med dåligt samvete kring mat, att aldrig kunna njuta och att tvinga sig själv att träna trots smärtor och skador tär enormt på både kropp och själ.

En dag i mitt liv för 6 år sedan:

-Flög upp innan klockan ringde

-Åt väldigt nyttigt med undantag för ”onyttigheter” som jag ändå aldrig kunde njuta av

-Kände konstant stress i min kropp

-Kände mig ”fången” i så mycket ångest och känslor så jag inte visste vart jag skulle ta vägen…Ville helst fly från allt!

-Hade sjukt bra kondition och gick alltid väldigt snabbt

Minns inte att jag hade en hel dag eller längre period då jag mådde bra..

En dag i mitt liv i nutid:

-Holly väcker mig ca 6

-Vi har en mysig morgonstund med änglakort innan de andra vaknar

-Ett flertal promenader med hundarna dagligen där jag går väldigt långsamt för att det är vad just jag behöver i nutid!

-Längre Skogsvistelser varje dag.

-Har ett jobb jag älskar där jag får hjälpa

-Känner mig fri i mig själv.

-Bejakar mina känslor och tillåter mig att känna allt även om jag är mycket mer obekväm med att känna mig liten och sårbar, eller frustrerad eller arg än att känna mig glad, stark och orädd.

-Yogar dagligen för att jag älskar det

-Tränar inget intensivt kontinuerligt och inte gjort på 4 år. Varför? För att min kropp inte vill och det tänker jag lyssna på! Men skulle jag imorgon känna för att springa i skogen så kommer jag att göra det.

-Äter exakt allt som jag vill och njuter massor av både sallad och glass!!

-Mediterar dagligen allt från några minuter i skogen till en längre guidad meditation hemma.

Ja just det; jag andas också!!! Och allt detta gör jag för min skull! För att jag själv mår bra av det och inte för att någon tvingar mig eller för att jag läst att detta är bra för kropp och själ. Jag tror starkt på att ”jobba” inifrån och ut än utifrån och in.

Detta är min väg till att fullt ut älska min kropp och utan min inre resa hade jag aldrig kommit hit ❣️

2 kommentarer på “Vägen till att älska min kropp❤️

  1. Så fint och klokt du skriver om sådant, som är så viktigt i våra liv. Du har ”kommit långt” i dina insikter vad som ör viktigt i våra liv. Det är så härligt att läsa! Kram /Ulla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: