Kommunikation-en av livets viktigaste nycklar ❤️

Jag tror att ett av de största misstagen i relationer är brist på kommunikation. Din partner eller de i din omgivning kommer inte att kunna läsa dina tankar och alltid ge dig det du behöver. Det är upp till var och en att sätta ord på sina behov; Vad du behöver, Vad du vill, Vad du inte vill, Hur du känner, Vart du vill…

Att kommunicera från sitt hjärta är nyckeln i alla relationer. Vissa är mer ”tränade” i detta än andra och upplever det inte alls som skrämmande. I mitt fall var jag HELT otränad. Mina år med Mattias har lärt mig att VÅGA säga vad jag behöver.. Att VÅGA visa alla mina känslor.. Gråta i hans famn.. Våga visa mig ledsen.. stark… skör.. sårbar. Jag har lärt mig att sätta ord på både vad jag vill och inte vill. Ibland har jag varit skiträdd. Ja rädd för något som kan upplevas som så sjävklart. Så vad jag var rädd för kanske ni undrar nu.. Att vara otränad i att kommunicera på djupet och från hjärtat skrämde mig då jag var rädd att om jag gjorde det så skulle jag inte vara älskad.. Som att jag underliggande var rädd för att fullt ut visa vem jag var.. Idag är den skräcken i mig borta🙏.

Befrielsen att våga tala är enorm och jag tror den gynnar både Dig själv och alla i din omgivning. För om DU vågar tala så vet ju de runtom dig både hur du mår, vad du vill och vad du behöver. Och tänk va många missförstånd som går att undvika då❤️❤️.

3 kommentarer på “Kommunikation-en av livets viktigaste nycklar ❤️

 1. Du har så rätt i det,det är det enda rätt.Men det kan vara svårt också.Det beror även på vilken man som man lever med.Vissa tar inte åt sig av det man uttrycker,vill inte förstå helt enkelt.

  Gilla

  • Ja Elisabet. Det ÄR svårt och som jag själv upplevt det; ”läskigt”.. men träningen är just att sätta ord och visa oavsett hur de i din omgivning reagerar. 🧚🏻‍♀️

   Gilla

 2. Jag funderar ofta på denna djupa rädsla att inte våga tala ut.
  Men håller med dig. En kommunikation där allt får ta plats. Allt från det lilla till det innersta tankar. Det är lite att jobba på 💛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: