Father healing

 

 

Hej pappa,

När jag skriver detta brev är jag gravid i 8:e månaden och det har gått två år sedan vi umgicks. Senaste gången jag hörde din röst var i januari på min födelsedag då du grattade mig.

Det här brevet ”kom till mig” när jag för en stund sedan var ute med hundarna i skogen. En doft av västkusten drog in från havet och starka minnen från barndomen och våra somrar i Falkenberg kom tillbaka. Ja, jag har många fina minnen från barndomen också vill jag att du ska veta. Den där smärtan från förr och min önskan att ”radera de första 25 åren av mitt liv” har försvunnit och ersatts av en tacksamhet istället. De jobbiga minnena har fått mindre och mindre plats och istället minns jag det fina mamma och du gav oss.

Jag vet inte om du vet att det är en liten flicka som ligger i min mage. Hon ska heta Holly Bistoletti och alltså ha ditt efternamn precis som jag. Det är med stolthet jag bär ditt namn pappa och jag vill att min dotter får ta del av det också.

Jag undrar om hon kommer att ha likheter med dig… Älska att läsa, vara intresserad av språk, tycka om att resa… Jag vet inte men jag hoppas det. Vad jag däremot vet är att jag kommer att ge henne ”en bit av dig och därmed mig”; nämligen att hon ska få ta del av Österrike, skidåkning, det tyska språket, maten kulturen, den vackra naturen och allt det andra underbara som jag fått med mig därifrån. Från ditt hemland pappa.

Det är så mycket som du inte vet om mig pappa. Så många år du missat av mitt liv. Vet du att jag arbetar som medium och healer? Ja jag använder de gåvor jag föddes med och vägleder människor i sina liv, hjälper de att hitta rätt och att läka. Om du bara visste hur mycket jag älskar mitt jobb. Jag är fri att arbeta vart jag vill ifrån och jag får dagligen hjälpa människor framåt i livet. Ja, nog förstår jag idag varför jag gjort den resa jag gjort och upplevt all smärta jag har… Jag vet att du är ateist pappa. Eller åtminstone så var du det när vi var yngre. Mitt yrke är alltså så långt ifrån din tro men vet du; jag är stolt över det jag gör och hur jag påverkar människor. Det finns så mycket mer än det vi ser med blotta ögat och så mycket hjälp från den andliga världen som jag önskar att fler ska få ta del av.

Ibland finns du med mig starkt pappa. Jag undrar varför du inte vill ha mig närmare och varför du inte stått upp för mig som du gjort för mina systrar. Men i nästa stund känner jag att det är ett svar som jag tror för alltid kommer att utebli. Och det är ok. Jag behöver inget svar på den frågan. Faktum är att smärtan känns mindre och mindre och jag har någonstans nått en acceptans. Du behöver inte förstå mig pappa och du får vara rädd. Du kan släppa skulden nu…

Mattias har du ju fått träffa och det är jag väldigt glad för. Om du bara visste vad den mannen gjort för mig och gör. Utan honom hade jag aldrig varit den jag är idag. Utan honom hade jag aldrig kunnat läka mitt gamla och bli fri som jag nu är.

Jag vill säga en till sak pappa; att jag vet att både mamma och du bar skuld till vår ibland smärtsamma barndom. Jag lägger inte allt på dig så att du vet det. Jag är glad att du berättade om din egen barndom och vart du kom ifrån för det hjälpte mig att få en större förståelse för dig och för hur du förhöll dig till saker; känslor, oss, mamma etc.

Holly sparkar för fullt när jag skriver detta… Vilken kärlek jag redan känner till denna lilla vackra själ…

Jag tror inte att du vet vem jag är idag pappa?! Vet du att jag för första gången i mitt liv kan säga att jag är stolt över vem jag är och vad jag åstadkommit hittills. När jag vaknar upp på morgnarna nu är det första jag möts av kärlek från Mattias. Han håller om mig och jag känner värmen från honom… All ångest jag känt i mitt liv är borta. Jag var ständigt på flykt förut.. Från känslorna.. Från det stora svarta hålet inom mig, men det behöver jag inte längre. För jag har lärt mig att möta de känslor som vill ut utan rädsla. Friheten jag känner i det är obeskrivlig.

Varje dag känner jag ett lugn och en ro inom mig… och en genuin tacksamhet till livet som jag heller aldrig känt såhär starkt förut.

Jag trodde tårarna skulle strömma nerför mina kinder medan jag skriver detta (vilket såklart hade varit ok) men nej… Jag har gråtit så mycket och sörjt så mycket så när jag nu skriver detta är jag bara lugn… Jag känner en värme och det känns så rätt att dela detta.

Jag tackar dig pappa. Utan dig hade jag ju inte funnits och hade då heller inte fått uppleva detta underbara som kallas livet…

Varma kramar till dig pappa,

”Ali”

 

6 kommentarer på “Father healing

  1. Tack för att jag fick ta del av ditt fina brev… min pappa lämnade mig i hastig sjukdom när jag var gravid för 13 år sedan.
    De är nog bra stolta över oss våra fäder och glada över att vi tar tillvara på livet.
    Jag önskar dig allt gott och lycka till med Holly!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: